Wright verslaat Van Gerwen in finale German Darts Championship

Peter Wright

Foto: PDC

Peter Wright heeft zondagavond het eerste European Tour evenement van 2017 op zijn naam geschreven. In de finale van het German Darts Championship was hij met 6-3 te sterk voor Michael van Gerwen.

De Nederlander begon goed aan de partij en stond na 9 pijlen al op 60. Hij miste vervolgens vijf pijlen op de dubbel, maar Wright was nog te ver weg en kon hij toch op een 1-0 voorsprong komen. De tweede leg ging wel alles goed en werd de voorsprong uitgebreid met een 11-darter. In de derde leg miste Van Gerwen maar liefst zeven keer op een dubbel, waardoor Wright ook zijn eerste leg kon pakken.

Daarna gingen ook de scores slechter worden. Na 15 pijlen stond Van Gerwen op 139, waar Wright zijn eigen leg hield in 17 darts. De volgende twee legs gingen met de darts mee en stond het halverwege 3-3. Met een 120-finish pakte Wright een break om voor het eerst op voorsprong te komen. De Schot hield daarna zijn eigen leg in 14 darts.

Van Gerwen kreeg nog twee kansen op de dubbel, maar die werden gemist en was hij in 15 darts nog niet uit. Wright strafte dat vanaf 60 via 20-D5-D15 af en pakte zo alweer zijn 5e titel van 2017.

Dat de finale er geen een van hoog niveau was blijkt ook uit de statistieken. Winnaar Peter Wright gooide 95,36 gemiddeld tegenover 93,29 voor Van Gerwen. Finishend was de Nederlander erg slecht 17,65%, waar Wright netjes 46,15% liet noteren.

Klik hier voor alle uitslagen van het German Darts Championship 2017.

Filed in: Nieuws Tags: , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.