Wright gunt Van Gerwen geen leg en wint European Darts Grand Prix

Foto: PDC

Foto: PDC

Michael van Gerwen heeft zondagavond een pijnlijke nederlaag geleden. In de finale van de European Darts Grand Prix 2017 werd hij met 6-0 verslagen door Peter Wright. Het is voor de Schot zijn derde Europese toernooizege van 2017. In Hildesheim en Saarbrücken was Wright ook de sterkste en daar kan hij Sindelfingen aan toevoegen.

Van Gerwen heeft wel degelijk kansen gehad, maar vijf keer werd er gemist op de beslissende dubbel. Onder andere een 118 en 124 finish werden op de dubbel gemist. Wright gooide nog een 161 finish uit in de leg die Van Gerwen begon en waar hij zelfs twee keer 180 in gooide. Een finishpercentage van 75% is erg belangrijk geweest voor de zege. Qua gemiddelden lag het dichter bij elkaar met 104,86 voor Wright en 99,56 voor de Nederlander.

Weg naar de finale
Om voor de derde keer in een Europese finale te komen won Van Gerwen onder andere van Benito van de Pas (6-1) en Dave Chisnall (6-5). Voor Wright was het ook zijn derde finale en hij versloeg onder andere Daryl Gurney (6-4), Jan Dekker (6-2) en Jelle Klaasen (6-3).

Klik hier voor alle uistlagen van de European Darts Grand Prix 2017.

Filed in: Nieuws Tags: , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.