World Matchplay debutanten uitgelicht

Foto: PDC

Foto: PDC

Zaterdag 22 juli gaat de World Matchplay van start in Blackpool. De beste 16 van de Order of Merit en beste 16 van de ProTour Order of Merit gaan strijden om de prestigieuze titel in de Winters Garden. Dit jaar doen er vijf debutanten mee, waaronder Nederlander Christian Kist. Wat hebben de darters eerder gepresteerd en wat heeft ze een plaats bij dit toernooi opgeleverd?

Christian Kist
Kist (foto boven) plaatste zich via een kwalificatietoernooi op 2 september 2011 voor het WK van de BDO. Hij debuteerde op een WK Darts en wist meteen wereldkampioen te worden. Na twee jaar nog bij de BDO te gooien maakte hij de overstap naar de PDC begin 2014. Eind 2016 haalde hij zijn eerste PDC-finale bij een Players Championship. Met een kwartfinale bij de Players Championship Finals liet hij zijn beste major resultaat noteren bij de PDC. Door zijn goede resultaten op de vloer sindsdien heeft hij zich als nummer 15 van de ProTour Oom geplaatst.

Foto: PDC

Foto: PDC

Rob Cross
Cross is de meest opkomende speler van het moment. Vorig jaar imponeerde hij op de Challenge Tour en wist hij drie toernooien ervan te winnen, wat hem een directe Tour Card opleverde. Ook op het hoogste niveau komt hij erg goed naar voren. In een half jaar tijd heeft hij zich opgewerkt naar de 43e plek op de wereldranglijst en heeft hij al twee Players Championship gewonnen en diverse halve finales behaald. Hij plaatste zich voor de World Matchplay als nummer 4 van de ProTour OoM.

Cristo Reyes
De Spanjaard kwam in aanraking met het darten bij het Iberisch WK Kwalificatietoernooi eind 2014. Hij won het toernooi en plaatste zich voor de voorronde van het WK 2015. Die voorronde kwam hij eenvoudig door, maar daarna versloeg hij ook Wes Newton met 3-2 en vervolgens werd ook Kevin Painter nog met 4-3 verslagen. Bij de laatste 16 was Gary Anderson met 4-1 te sterk, maar een mooi begin van zijn dartscarrière mag je het zeker noemen. Momenteel is Reyes de nummer 26 van de wereld en heeft zich geplaatst als nummer 7 van de ProTour OoM.

James Wilson - Grand Slam of Darts 2016James Wilson
In 2007 begonnen met darten bij de BDO. Begin 2015 won hij een directe Tour Card als dagwinnaar van Q School. Eenmaal een finale van een Players Championship gehaald en diverse keren in de halve finales gestaan. Als nummer 11 van de ProTour OoM geplaatst voor de World Matchplay.

Steve West

Foto: PDC

Foto: PDC


Laatste debutant is geplaatst als nummer 12 van de ProTour OoM. Begon al in 2004 bij de BDO en heeft daar vijf keer op het WK gestaan. West won in 2015 op dezelfde dag als Wilson zijn Tour Card, na in 2012 en 2014 ook al een Tour Card te bemachtigen. Net als Wilson blijft het bij West ook tot halve finales en een enkele finale bij de Players Championship toernooien.

Klik hier voor het programma en meer informatie over de World Matchplay 2017.

Filed in: Nieuws Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2021 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.