WK Darts: Preview dag 5

Foto: PDC

Foto: PDC

Van de 72 darters die aan het WK zijn begonnen, zijn er nu al 24 naar huis. Dit betekent ook dat er al enkele tweede ronde partijen bekend zijn. Michael van Gerwen gaat gooien tegen Cristo Reyes en Gary Anderson treft Andrew Gilding. Peter Wright neemt het op tegen Jamie Lewis en Kevin Painter is de uitdager van Phil Taylor.

Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis komt vandaag in actie, maar we verheugen ons het meest op de Jeugd Wereldkampioen Corey Cadby. De jonge Australiër start in de voorronde.

Qiang Sun v Corey Cadby (P)
De Chinees Sun begint vandaag aan zijn tweede WK. Net als vorig jaar wist hij het Chinees kwalificatietoernooi te winnen. In 2016 verloor hij in de voorronde van Mick McGowan. Sun viel erg in de smaak bij het publiek en genoot duidelijk van het grote podium. Het niveau was niet al te hoog en hij miste zelfs één keer het bord. Tegenstander Corey Cadby is kersvers wereldkampioen bij de jeugd door de Nederlander Berry van Peer een maand terug te verslaan. Wist Phil Taylor uit te schakelen bij de World Series in Sydney met ruim 103 gemiddeld. Dat het een goede speler blijkt ook wel uit zijn resultaten: elf toernooiwinsten in 2016.

Mervyn King (22) v Steve West
‘The King’ Mervyn King draait ook al jaren in de top van het darts mee. Hij doet voor de 21e keer mee aan een WK. Bij de BDO haalde hij in 2002 en 2004 de finale. Beste prestatie bij de PDC is de halve finale in 2009. Tegenstander Steve West debuteert op het PDC WK, maar deed al vijf keer mee aan het BDO WK.

Adrian Lewis (5) v Magnus Caris
‘Jackpot’ Adrian Lewis won in 2011 en 2012 het WK. Voor hem wordt deze editie zijn 12e WK. Hij neemt het op tegen de Zweed Magnus Caris. Deze man heeft al zeer veel ervaring en stond al op een WK toen Lewis nog maar twee jaar was. Ook voor Caris wordt dit zijn 12e WK, alleen was zijn eerste deelname al in 1988.

Joe Cullen (28) v Sun/Cadby
Voor ‘Rockstar’ Joe Cullen wordt het zijn zevende WK, maar in alle zes eerdere edities strandde hij in de eerste ronde. Hij gaat het opnemen tegen de winnaar van de voorronde wedstrijd.

Ik verwacht veel van Corey Cadby en hij is ook favoriet om zijn voorronde te winnen. Zijn prestaties zijn echter ook goed genoeg om voor mij favoriet te zien in zijn eerste ronde partij als hij die haalt. Mervyn King kan echt goed gooien en is één van de betere spelers dit jaar, ondanks dat zijn resultaten op de toernooien dat niet laten zien. Adrian Lewis mag in principe niet verliezen in dit stadium. Caris is echter al decennia actief en kan ook best een aardig pijltje gooien.

Klik hier voor het volledige programma en meer informatie over het WK Darts 2017.

Filed in: Nieuws Tags: ,
© 2019 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.