WK Darts: Preview dag 14

Foto: PDC

Foto: PDC

Gelukkig nieuwjaar! Het WK Darts 2017 nadert de ontknoping en vandaag op de eerste dag van het nieuwe jaar staan er twee prachtige affiches op het programma. Een Schotse en een Nederlandse halve finale. De finale gaat dus sowieso tussen een schot en een Nederlander!

Gary Anderson (2) v Peter Wright (3)
We beginnen met de Schotse halve finale: ‘The Flying Scotsman’ tegen ‘Snakebite’. De statistieken van beide mannen dit toernooi zijn erg goed. Anderson heeft een toernooigemiddelde van 104,38 om 103,58 voor Wright. Met 54% tegenover 45% is Wright weer iets beter op het finishen. Gary Anderson heeft daarentegen al maar liefst 34 keer 180 gegooid, waar Wright het met 16 keer moest doen. Onderling hebben ze 29 keer eerder tegen elkaar gegooide met 17 overwinning voor Anderson, 11 voor Wright en een gelijkspel. De laatste keer dat Anderson verloor was op 21 februari 2015 in een UK Open Qualifier.

Michael van Gerwen (1) v Raymond van Barneveld (12)
De halve finale waar heel dartsliefhebbend Nederland van tevoren op had gehoopt. De beste darter van de wereld en eenmalig wereldkampioen Michael van Gerwen tegenover zesvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld. Samen gaan ze uitvechten wie in de finale een gooi mag doen naar de wereldtitel. Ook de Nederlanders kunnen goede statistieken overleggen dit WK. Van Gerwen heeft een toernooigemiddelde van 104,11 om 97,31 voor ‘Barney’. Iedereen kan zich waarschijnlijk de ontmoeting vorig jaar op het WK nog wel herinneren. Van Barneveld versloeg MVG in de derde ronde in een thriller. De Nederlanders spelen vanavond voor de 44e keer tegen elkaar. 26 keer won Van Gerwen, 16 keer Van Barneveld en één keer eindigde een partij in een gelijkspel. Laatste overwinning van ‘Barney’ was die partij op het WK van vorig jaar.

Het is erg moeilijk om bij deze partij te voorspellen wie er gaan winnen. De spelformaat met eerste tot 6 sets is erg lang en mede door het setsysteem is een comeback altijd mogelijk. Daarnaast zijn de statistieken van alle vier darters nagenoeg gelijk. Iedereen kan ook van iedereen winnen, het is afhankelijk van de vorm van de dag. En als ik daarvan moet uitgaan, dan ga ik voor een finale tussen Gary Anderson en Michael van Gerwen. Zij hebben dit seizoen erg constant gespeeld en halen altijd een goed niveau. Van Barneveld heeft er ook wel eens mindere partijen tussen zitten qua niveau. Wright was ook zeer constant, maar het gemis van grote titels is toch in zijn nadeel. Daarbij zijn MVG en Anderson ook volgens de ranglijst de laatste twee jaar de beste spelers van de wereld.

Klik hier voor het volledige programma en meer informatie over het WK Darts 2017.

Filed in: Nieuws Tags: , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2019 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.