Voorbeschouwing Premier League Darts Speelronde 7

Foto: PDC

Foto: PDC

De Premier League Darts is terug in Nederland! Vanavond strijden tien van de beste darters ter wereld in Ahoy Rotterdam. Dit jaar doen er met Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen zelfs drie Nederlanders mee! De avond was razendsnel uitverkocht en iedereen wordt weer opgeroepen om in het oranje te komen. Wordt het net zo’n spektakel als vorig jaar?

James Wade v Jelle Klaasen
We beginnen de avond met een Nederlander. Jelle Klaasen, onderaan de ranglijst, neemt het op tegen James Wade. Als we naar de onderlinge ontmoetingen kijken is Wade met 21-5 sterk in het voordeel. Vier overwinningen van Klaasen komen uit de laatste negen onderlinge duels. Wade is dit Premier League seizoen erg sterk bezig en alleen zijn partij met Lewis (7-4 winst) ging niet tot een beslissende leg.

Peter Wright v Dave Chisnall
De tweede partij gaat tussen de nieuwe UK Open kampioen Peter Wright en Dave Chisnall. Wright staat bovenaan de ranglijst met negen punten, waar Chisnall (met een wedstrijd meer) op zes punten staat. Onderling is Chisnall met 11-8 in het voordeel. De laatste ontmoeting was op de UK Open bij de laatste 32 en daar won Wright. Chisnall won echter de partij daarvoor in de halve finale van de Players Championship Finals. Dit jaar is Peter Wright ijzersterk en won hij al vier toernooien.

Raymond van Barneveld v Gary Anderson
Raymond van Barneveld neemt het in de derde partij op tegen de Schot Gary Anderson. Als we naar de statistieken kijken heeft Barney weinig kans. De laatste 11 ontmoetingen werden allemaal gewonnen door ‘The Flying Scotsman’. Toch kijkt ‘Barney’ enorm uit naar de partij, omdat het in Ahoy plaats vindt. Vorig jaar juichden 10.000 fans hem toe en klonk luidkeels het ‘Barney-Army’. Daarbij is Van Barneveld nog steeds in staat om van iedereen te winnen en een ontzettend hoog niveau te halen.

Kim Huybrechts v Adrian Lewis
De Belg Kim Huybrechts moet eigenlijk winnen van Adrian Lewis wil hij Judgement Night overleven. Lewis is met vijf punten zijn directe concurrent. Huybrechts staat gedeeld onderaan met Klaasen met drie punten. Mocht de Belg verliezen dan moet hij in de resterende twee partijen nog minimaal drie punten halen om hoop te blijven houden op een vervolg. De statistieken zijn niet gezind met Huybrechts. Van de laatste 11 ontmoetingen won hij er maar één en werd ook eenmaal gelijkgespeeld.

Phil Taylor v Michael van Gerwen
De klapper van de avond wordt, na een wijziging van het programma, aan het eind van de avond gespeeld. Twee van de beste darters allertijden strijden vanavond tegen elkaar in Ahoy. De regerend tweevoudig wereldkampioen Michael van Gerwen wil na drie verliespartijen weer eens winnen van de 16-voudig wereldkampioen.

Klik hier voor de ranglijst en alle uitslagen van de Premier League Darts 2017.

Filed in: Nieuws Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment

© 2018 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.