Voorbeschouwing Premier League Darts Speelronde 11

Foto's: PDC

Foto’s: PDC

Speelronde 11 van de Premier League 2017 wordt vanavond afgewerkt in Liverpool. De Schotten Peter Wright en Gary Anderson hebben een dubbelprogramma. Voor James Wade en Dave Chisnall is het een belangrijke avond. De heren staan op de zevende en achtste plaats en het verschil met de nummer vier is al vijf punten. Als zij verliezen kunnen ze de play-offs zo goed als zeker vergeten.

Gary Anderson v Dave Chisnall
Chisnall moet winnen om hoop te houden op de play-offs, maar van de negen laatste ontmoetingen met Gary Anderson wist Chisnall er maar één te winnen. Wel stond hij vorig weekend in de finale van de Players Championship 5. Anderson won eerder dit jaar de Players Championship 2.

Michael van Gerwen v Peter Wright
Van Gerwen tegen Wright is de laatste tijd een veelgehoord affiche voor een finale. Met de finale van het WK 2014 erbij troffen de heren elkaar sindsdien al 11 keer in een finale. Vorige maand was Wright te sterk bij het German Darts Championship, maar een week later kwam Van Gerwen als winnaar uit de strijd bij de Players Championship 6. De eerdere wedstrijd in de Premier League werd met 7-3 gewonnen door de Nederlander.

Adrian Lewis v Raymond van Barneveld
Aansluiten komt gelijk Barney in actie tegen Adrian Lewis. Eerder was Van Barneveld met 7-5 te sterk. Lewis won vorig weekend nog de Players Championship 5, waar Van Barneveld nog een keer verder dan de kwartfinale is gekomen. In de Premier League gaat het wel uitstekend en staat hij momenteel derde met 14 punten.

Phil Taylor v James Wade
Taylor is toch weer de top 4 binnengedrongen, ondanks een paar mindere resultaten. Een overwinning op Wade is belangrijk om die positie te behouden, terwijl dat voor Wade de genadeklap kan zijn. Eerder kwamen de heren niet verder dan een gelijkspel.

Peter Wright v Gary Anderson
De avond wordt afgesloten met een Schots onderonsje! Enkele weken terug won Anderson met 6-1 in de finale van de Players Championship 2. In de Premier League won Wright met 7-5 eerder in deze editie. Wright staat momenteel tweede met 14 punten, waar Anderson de vijfde plaatst bezet met 11 punten.

Klik hier voor het volledige programma.

Filed in: Nieuws Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment

© 2018 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.