Van Gerwen wint spektakelstuk van Anderson

Foto: PDC

Michael van Gerwen heeft na zijn verlies vorige week tegen Peter Wright gisteravond weer een overwinning geboekt. In een sensationele partij werd Gary Anderson met 7-3 verslagen.

Beide spelers gooiden boven de 110 gemiddeld, maar de Nederlander had een veel beter finishpercentage (58% om 25%). In de tien gespeelde legs werden elf 180’ers gegooid, waarvan zeven door Van Gerwen.

MVG stond na 29 darts al 2-0 voor en miste twee darts om ook de derde leg te winnen. Anderson hield daarom zijn eigen leg en brak vervolgens met een 11-darter.

Na zeven perfecte pijlen van Van Gerwen werd de T19 gemist. Het was de leg van Anderson die een fenomale 170 finish uitgooide binnen 12 darts voor een 3-2 voorsprong.

Van Gerwen won daarna vijf legs op rij binnen 71 darts (gemiddeld 14.2 per leg). De Schot kreeg nog in vier legs een poging op de dubbel, maar het missen hiervan werd hem uiteindelijk fataal.

“Ik denk dat het een geweldige partij was voor de mensen om te zien en ook voor ons om te spelen”, zei Van Gerwen na afloop. “We waren beide fenomenaal, maar het belangrijkste is dat ik de twee punten kreeg.”

Klik hier voor alle uitslagen en de tussenstand.

Filed in: Nieuws Tags: , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2021 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.