Van Gerwen op shortlist voor Nederlands Sportman van het Jaar

Foto: PDC

Foto: PDC

Michael van Gerwen staat op de shortlist om kans te maken op de titel Sportman van het Jaar. NOC*NSF, de NOS en een vakjury hebben voor deze titel een lijst van elf sporters samengesteld, waar de 28-Brabander verrasend op terug te vinden is.

Vorig jaar was Van Gerwen ‘niet eens in beeld’ om genomineerd te worden. Dit kwam omdat de betreffende partijen darts niet aan alle criteria vond voldoen. Er werd gezegd dat bij een niet-olympische sport minimaal 55 landen aan een WK moesten deelnemen.

De nummer één van de wereld die de dartssport domineert redde het vorig jaar door die reden dus niet tot de shortlist. Dit jaar begon Van Gerwen met het winnen van het WK en won verder ook nog The Masters, Premier League, Grand Slam of Darts en het EK.

Alle kanshebbers voor de titel Sportman van het Jaar: Michael van Gerwen, Tom Dumoulin, Max Verstappen, Sven Kramer, Dylan Groenewegen, Kenley Jansen, Sjinkie Knegt, Bauke Mollema, Kjeld Nuis, Jan Smeekens en Ferry Weertman.

Op zondag 3 december maakt de vakjury bekend welke drie sporters definitief worden genomineerd. De uitreiking vindt plaats op het NOC*NSF Sportgala op 19 december. De daadwerkelijke stemming vindt vlak voor de live tv-uitzending plaats. De stemmen van de genodigde sporters of coaches tellen voor 50 procent mee in de uitslag, de stemmen van de vakjuryleden staan voor de overige 50 procent.

Filed in: Nieuws Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.