Van Gerwen ook de sterkste in Hamburg

Foto: PDC

Foto: PDC

Michael van Gerwen heeft zondagavond zijn tweede titel op de European Tour weten te winnen. Bij de European Darts Matchplay in Hamburg was de nummer één van de wereld te sterk voor Mensur Suljovic: 6-3.

De Oostenrijker had met 106,26 wel een hoger gemiddelde dan de Nederlander (102,05). Bij het finishen heeft hij met 3/9 wel een paar kansjes laten liggen. Van Gerwen was met 6 uit 10 een stuk scherper en gooide nog een 136 finish, waar Suljovic 164 als hoogtste finish liet noteren.

Op weg naar de finale rekende de Nederlander af met John Henderson (tweede ronde, 6-2), Mervyn King (derde ronde, 6-3), Peter Hudson (kwartfinale, 6-4) en Michael Smith (halve finale, 6-3). Zijn toernooigemiddelde lag op 103,66 en gooide alleen in zijn partij tegen Smith onder de 100 gemiddeld (99,73).

Overige Nederlanders
Vincent van de Voort beleefde weer eens een goed toernooi en liet mooie dingen zien. Hij begon met een 6-4 overwinning op Adrian Lewis en rekende daarna in een beslissende leg met Benito van de Pas af. Ondanks een gemiddelde van ruim 103 verloor hij toch met 6-4 van Joe Cullen. Dirk van Duijvenbode, Jelle Klaasen en Jimmy Hendriks eindigden in de tweede ronde. Christian Kist verloor al in de eerste ronde met 6-5 van Kyle Anderson.

Filed in: Nieuws Tags: , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2021 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.