Terry Jenkins terug op ProTour om het WK te halen

Foto: PDC

Foto: PDC

Terry Jenkins heeft vorig jaar zijn pensioen aangekondigd en stopt na dit seizoen. In 2017 zou hij alleen nog maar toernooien spelen waar hij nog voor geplaatst is. Op de vloertoernooien zou hij helemaal niet meer actief zijn, maar daar is hij deze week toch weer te zien.

Vandaag en morgen worden de laatste twee Players Championship toernooien van het jaar gehouden. Jenkins heeft in 2017 alleen drie UK Open Qualifiers en aansluitend daarop de UK Open gespeeld in maart. De beste 32 van de Order of Merit plaatsen zich voor het WK 2018 en Jenkins bezet op het moment de 30e plaats.

De negenvoudig major-finalist dreigt echter buiten die top 32 te vallen voordat het WK begint. In onderstaande tweet van Burton DeWitt is een ranking te zien van alle gespeelde toernooien die meetellen richting het WK. Er kan dus alleen nog prijzengeld bijkomen.

Vandaag strandde Jenkins bij de laatste 32 bij het Players Championship 21, wat hem £1,000 opleverde. James Wilson wist maar £500 te verdienen, waardoor Jenkins tijdelijk weer op de 32e plaats komt te staan. Het grote probleem is dat hij alleen morgen nog prijzengeld kan verdienen. Hij is niet geplaatst voor het laatste European Tour toernooi, het EK, de Grand Slam* en de Players Championship Finals.

Diverse concurrenten doen wel aan die toernooien en kunnen dus nog over Jenkins heen. Kan hij morgen nog iets bijzonders laten zien of hebben we Jenkins zijn laatste televisietoernooi al zien spelen?

*Er is nog een kwalificatietoernooi voor de Grand Slam of Darts en ook wordt er nog een kwalificatietoernooi voor het WK zelf gehouden.

Filed in: Nieuws Tags: ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2018 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.