Team Nederland onderuit tegen Engeland in finale World Cup

Foto: PDC

Foto: PDC

Nederland heeft in 2016 de finale van de World Cup of Darts bereikt ten koste van België en trof daarin de regerend kampioen Engeland. De eerste single partij ging tussen Michael van Gerwen en Phil Taylor. Van Gerwen heeft, naar het gemiddelde kijkend, in tijden niet zo slecht gespeeld. Uiteindelijk wist hij telkens net aan zijn eigen legs te behouden, maar aangezien Taylor de wedstrijd mocht beginnen won hij deze uiteindelijk ook met 4-3. Van Gerwen noteerde een gemiddelde van net boven de 90.

In de tweede single partij was het de beurt aan Raymond van Barneveld, die het opnam tegen Adrian Lewis. Ook deze partij ging naar een beslissende leg, maar Barney speelde erg sterk en wist de partij uiteindelijk met 4-3 naar zich toe te trekken.

Als derde wedstrijd stond de double partij op het programma. Ook hier was Van Barneveld de sterkere Nederlander en bij een 2-1 voorsprong wist hij de break te pakken en zodoende Nederland op een 3-1 voorsprong te zetten. Engeland pakte vervolgens de leg erna, maar de winst ging naar Nederland.

De derde single partij (vierde van de finale) ging tussen Raymond van Barneveld en Phil Taylor. Bij winst van Van Barneveld zou Nederland de winnaar van de World Cup of Darts 2016 zijn. In de eerste leg misten beide heren veel dubbels, maar wist Taylor toch een break te plaatsen. Barney brak echter gelijk terug vanaf 62 via D16, die de hele finale al lekker ging bij hem. De leg erna eindige Van Barneveld weer op 62, maar hij miste eerst T10 en vervolgens de grote 12. Dit leidde naar weer een break voor Taylor, die daarna ook zijn eigen leg behield voor een 3-1 voorsprong. Vervolgens ging 80 niet voor Van Barneveld en gooide Taylor D16 voor een 4-1 overwinning.

De laatste beslissende partij ging tussen Michael van Gerwen en Adrian Lewis, die beiden nog niet hun niveau gehaald hadden in de eerdere partijen. Beide heren startten met een 180, waar Lewis de leg begon en deze ook pakte via D3. In de tweede leg miste Van Gerwen erg veel dubbels wat voor Lewis reden was om 2-0 voor te komen. Vervolgens begon MVG de derde leg met 140, 180 en 100. Hij gooide 81 niet met zijn eerste drie pijlen uit en ook nummers 4, 5 en 6 gingen mis. Hij stond daarna op 3, maar weer gingen er drie pijlen mis. Uiteindelijk pas de 12e dart in de dubbel en kwam hij ook op het scorebord. Lewis stond vervolgens op 76 en gooide dit met zijn derde pijl uit: 3-1 en hij mocht de laatste leg beginnen. Die startte hij ook nog eens met 180 en even later gooide hij ook zijn tweede 180 in diezelfde leg. Lewis miste daarna wel zijn eerste drie matchdarts en ook daarna gingen er drie pijlen mis op D8. Van Gerwen kreeg 1 pijl op D18, maar miste deze en Lewis gooide daarna met de eerste pijl toch nog die D8.

De winnaar van de World Cup of Darts 2016 is Team Engeland.

Filed in: Nieuws Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.