Team Nederland naar de kwartfinale na winst op de Filipijnen

Foto: PDC

Foto: PDC

In de tweede ronde van de World Cup of Darts 2016 moest Team Nederland het opnemen tegen de Filipijnen. De eerste single partij ging tussen Michael van Gerwen en Gilbert Ulang. Ulang begon sterk en pakte de eerste leg in 15 darts. Vervolgens kwam Van Gerwen op tempo en pakte hij gemakkelijk de volgende 2 legs en ook in de vierde leg nam hij een ruime voorsprong. Helaas miste hij hier enkele dubbels, waardoor Ulang terug kon komen tot 2-2. Daarna gaf Michael van Gerwen het niet meer uit handen en won de partij met 4-2 en wist daarin wel liefst vier keer 180 te gooien.

De tweede single partij ging tussen Raymond van Barneveld en Alex Tagarao. Ook Van Barneveld kwam 1-0 achter om vervolgens met ruim 100 gemiddeld naar een 3-1 voorsprong te gaan. Vervolgens miste hij een matchdart, waardoor Tagarao terugkwam tot 3-2. Raymond van Barneveld won uiteindelijk met 4-2 door als laatste tops uit te gooien.

Eerder op de dag nam Wales het op tegen Canada en Team Wales met Mark Webster en Gerwyn Price waren toch wel favoriet voor deze partij. Webster verloor zijn single tegen good old John Part, waarna Price met een whitewash van Ken Macneil, waardoor een double partij uitkomst moest bieden. Mede dankzij een sterk spelende John Part wist Canada deze partij verrassend met 4-2 te winnen.

Een andere spannende partij was die tussen Gary Anderson en de Deense ‘Nederlander’ Cor Dekker. Anderson miste gelijk veel dubbels, waardoor Dekker op voorsprong kon komen. De volgende twee legs gingen naar Anderson, waarna Dekker een 177 gooide alvorens met tops de leg te pakken. Daarna miste Anderson weer enkele dubbels en gaf de voorsprong weer aan Dekker, die zelfs nog een matchdart kreeg. In de beslissende leg liet Dekker 52 staan om vervolgens toch met 4-3 te verliezen door een prachtige 160-finish van Anderson. Robert Thornton won redelijk gemakkelijk met 4-1 van Robert Wagner, wat resulteerde in een 2-0 overwinning voor Schotland.

Klik hier voor alle uitslagen van de tweede ronde.

Filed in: Nieuws Tags: 

Leave a Reply

Submit Comment

© 8173 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.