Smith verslaat Suljovic in finale Gibraltar Darts Trophy

Foto: PDC

Foto: PDC

Michael Smith heeft voor het eerst sinds 13 september 2015 weer een titel bij de PDC gewonnen. In de finale van de Gibraltar Darts Trophy was de Engelsman met 6-4 te sterk voor de Oostenrijker Mensur Suljovic.

Gezien het wedstrijdbeeld was Suljovic eigenlijk de favoriet voor de zege, maar 13 gemiste dubbels hielden hem van zijn tweede Europese titel af. Zo stond de Oostenrijker in de eerste leg na negen pijlen al op 81, waar Smith met 351 ver achter bleef. Na zeven gemiste dubbels kon Smith zelfs nog de leg wegkapen met een 74 finish. De Engelsman liep vervolgens uit naar een 3-0 voorsprong, maar Suljovic kwam sterk terug tot 3-4.

Onder andere een 132 finish op de bull gaf Smith de voorsprong weer terug: 5-4. Suljovic kreeg nog een pijl op D15 voor een beslissende leg, maar na de misser gooide Smith D10 uit voor de zege.

Smith versloeg op weg naar de finale Christian Kist, Dimitri van den Bergh, Rob Cross en Peter Wright. Elke partij werd met 6-5 gewonnen.

Beste Nederlander was Benito van de Pas, die in de derde ronde met 6-2 van Magnus Caris verloor. Caris won een ronde eerder met 6-3 van Jelle Klaasen.

Klik hier voor alle uitslagen.

Filed in: Nieuws Tags: , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2018 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.