Paul Lim plaatst zich voor WK Darts na winnen kwalificatietoernooi

Foto: PDC

Foto: PDC

‘The Singapore Slinger’ Paul Lim heeft zondag het Zuid en West-Aziatisch kwalifcatietoernooi voor het WK Darts gewonnen. In de finale won hij met 2-1 in sets van Keshminder Singh. Het wordt voor Lim zijn 10e PDC WK, nadat hij ook al 12 keer meedeed aan het WK bij de BDO.

Paul Lim speelt al decennialang darts op het hoogste niveau. De laatste jaren hield hij zich voornamelijk bezig met softtipdarten in Azië. Hij stond al voor het eerst op een WK in 1982, 35 jaar geleden! Lim was de eerste speler die op een WK een 9-darter gooide in 1990.

De laatste keer dat de Singaporees actief was op een WK was in 2016. Daar verloor hij nipt in de voorronde van de Rus Alexander Oreshkin met 2-1. Zijn laatst gewonnen partij op een WK dateert van 20 december 2012, toen won hij met 4-1 van Mohd Latif Sapup in de voorronde.

Paul Lim maakte eerder dit jaar indruk op de World Cup of Darts, samen met Harith Lim uitkomend voor Singapore. In de eerste ronde schakelden zij Schotland met 5-2 uit en wonnen daarna nog met 2-1 van Spanje. In de kwartfinale bleek België met 2-1 te sterk.

Filed in: Nieuws Tags: ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 8173 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.