Overzicht van de European Darts Open 2017

Foto: PDC

Foto: PDC

Afgelopen weekend vond de European Darts Open plaats in Leverkusen. Peter Wright was in de finale met 6-2 te sterk voor Mervyn King. Eerder won de Schot in 2013 ook al hetzelfde toernooi en het is zijn vierde European Tour titel van 2017. In de finale liet hij met onder andere 103 gemiddeld ook erg mooie statistieken noteren.

Beste gemiddelden
Normaal gesproken domineert Michael van Gerwen de lijst met beste gemiddelden tijdens een toernooi, maar dit keer komt hij er maar één keer in voor. In zijn tweede partij tegen Rob Cross in de derde ronde gooide hij 102,92 gemiddeld, maar verloor hij toch met 6-2. James Richardson gooide in zijn eerste ronde partij tegen Mark Webster voor het eerst in zijn carrière een 100+ gemiddelde. In totaal werd er dit toernooi 187x 180 gegooid.

Zwakke optredens van de Nederlanders
Acht Nederlanders begonnen aan het toernooi en samen hebben ze in totaal maar 11 wedstrijden gegooid. Vincent van der Voort won in de eerste ronde met 6-2 van Cristo Reyes en ging er vervolgens in de tweede ronde uit door een 6-0 nederlaag tegen landgenoot Van Gerwen. Jerry Hendriks versloeg Christian Bunse in zijn eerste partij met 6-4 en verloor in de tweede ronde met 6-5 van Daryl Gurney. Van de Pas, Klaasen, Wattimena, Plooy en Kist wisten allen hun eerste partij niet te winnen. Er kwam met MVG dus maar één Nederlander in de derde ronde en dat was voor hem ook het eindstation, waar Rob Cross hem met 6-2 versloeg.

Filed in: Nieuws Tags: , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2019 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.