Noppert nèt niet langs Anderson, Van de Pas kansloos onderuit

Danny Noppert

Foto: PDC

Danny Noppert heeft in de tweede ronde van de Grand Slam of Darts 2016 duidelijk zijn visitekaartje afgegeven. De Fries verloor weliswaar nipt met 10-9 van Gary Anderson, maar speelde een uitstekende wedstrijd. Een eindgemiddelde van 100,01 met zes keer 180 en een finish percentage van 69%. Hij wist Anderson twee keer te breken, maar werd zelf ook twee keer gebroken. De Schot had het voordeel om de partij te beginnen, waardoor hij met een gelijk aantal breaks de partij zou winnen.

Wat misschien nog wel het meest opmerkelijke is dat Noppert voor het eerst actief was op een groot televisie toernooi. De Friese darter staat momenteel derde op de ranglijst bij de BDO en moet zijn Lakeside-debuut nog maken.

Benito van de Pas afgedroogd
Voor de partij van Noppert kwam er al een Nederlander in actie. Benito van de Pas moest het opnemen tegen James Wade en daar zal hij niet graag aan terugdenken. Voor hij het wist stond hij al met 8-0 achter. Gemiste dubbels van Wade brachten hem nog twee gewonnen legs, maar daar is ook alles mee gezegd.

James Wade neemt het in de kwartfinale op tegen Chris Dobey. Dobey overleefde in zijn tweede ronde partij vijf wedstrijdpijlen van Jamie Hughes.

Klik hier voor alle uitslagen en meer informatie over de Grand Slam of Darts 2016.

Filed in: Nieuws Tags: , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2019 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.