Michael van Gerwen wint voor de 3e keer de World Grand Prix

Foto: PDC

Foto: PDC

Michael van Gerwen heeft zaterdagavond voor de derde keer in zijn carrière de World Grand Prix gewonnen. Hij bereikte deze overwinning door in de finale de Schot Gary Anderson met 5-2 te verslaan.

De eerste set begon Van Gerwen zeer sterk en pakte gelijk drie legs op rij om de eerste set binnen te slepen. Anderson pakte de eerste leg in de tweede set, maar dat deerde MVG niet. Weer won hij drie legs op rij om ook de tweede set naar zich toe te trekken. Ook in de derde set kwam de Schot op voorsprong, ditmaal was het gelijk een break. En weer leek Van Gerwen nog niet onder de indruk, de drie legs erna gingen weer naar de Nederlander. Na drie sets gooide de nummer 1 van de wereld zelfs een gemiddelde van rond de 109!

Vanaf de vierde set kwam Anderson pas echt in de partij. Hij liet weer van zich zien en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Deze verbetering leidde tot drie legs voor ‘The Flying Scotsman’. De vijfde set had een beslissende leg nodig na enkele missers van MVG. Uiteindelijk wist hij toch die set te pakken via D10. De zesde set ging weer in drie legs naar Anderson, die onder andere 108 wist uit te gooien.

In de zevende set was het Anderson die op voorsprong kwam via een break. Van Gerwen reageerde meteen door een break terug te pakken. In de derde leg liet Anderson de kans liggen om weer op voorsprong te komen. Uiteindelijk wist Michael van Gerwen via een 160 finish de partij te eindigen.

Na 2012 en 2014 pakt de Nederlander ook in 2016 de titel in Dublin. Hij won daarbij ook nog £100,000, omgerekend zo’n €110,000. Het is tevens alweer zijn 21e titel van het jaar.

Klik hier voor alle uitslagen en meer informatie over de World Grand Prix 2016.

Filed in: Nieuws Tags: , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.