MICHAEL VAN GERWEN IS DE WERELDKAMPIOEN DARTS 2017!!

Michael van Gerwen with Barry Hearn

Foto: PDC

Michael van Gerwen is voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen geworden! In de finale van het WK Darts 2017 versloeg hij de Schot Gary Anderson met 7-3.

Na elk groot TV toernooi in 2016 gewonnen te hebben heeft hij nu ook de wereldtitel in handen. Alle majors staan nu op naam van de darter uit Vlijmen. Voor zijn overwinning krijgt MVG ook nog een cheque ter waarde van £350,000!

De partij begon precies zoals iedereen had gehoopt. Beide heren waren meteen op stoom en gooide gelijk 100+ gemiddeld en hoge finishes. In de eerste set werd er in elke leg een 180 gegooid. Van Gerwen begon gelijk sterk met een 122 finish op de bull. Anderson hield vervolgens zijn eigen leg met een 11-darter. De set werd met 3-2 gewonnen door de Nederlander.

Ook de tweede set ging naar een beslissende leg, maar deze keer was Anderson aan de winnende hand. Deze goede vorm zette hij door in set drie, die weer na een beslissende leg naar Anderson ging om 2-1 voor te komen.

Voor de vierde set op rij moest er een beslissende leg gespeeld worden. Michael van Gerwen deed hier alles goed om de wedstrijd weer gelijk te trekken.

Daarna was de Nederlander veel sterker en ging de partij snel naar het einde, zo leek het. 3-0, 3-1 en nog een keer 3-0 en 3-1 gaven MVG vier sets op rij om op een 6-2 voorsprong te komen.

In de achtste set kwam Anderson weer sterk terug. Er kwam ook nog iemand uit het publiek die de beker meenam, maar die werd snel ingerekend. Van Gerwen was heel even aangeslagen, waar Anderson heel sterk doorging en de set nog won.

In de negende set was het dan zover, natuurlijk na een beslissende leg. Anderson gooide 134 niet uit, waarna MVG mocht aanleggen voor 85. Geen triple, maar via 15, 20 en bullseye won hij de partij en kroonde hij zich voor de tweede keer tot wereldkampioen!

Statistieken en records
Dat het een finale van zeer hoog niveau was is terug te zien aan de statistieken. 107,79 voor Van Gerwen en 104,93 voor Anderson. De Nederlander was 44% op zijn dubbels tegenover 38% voor Anderson. Bij elkaar gooide ze 42 keer 180 en dat is een nieuw record. Het vorige record stond op 34 en werd behaald in de WK finale van vorig jaar. Ook het individuele record voor 180’ers is verbroken. Anderson was met 22 keer 180 iets beter dan het oude record van 21.

Klik hier voor alle uitslagen en meer informatie over het WK Darts 2017.

Filed in: Nieuws Tags: , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.