Kyle Anderson gooit 9-darter op weg naar eerste PDC ranking titel!

Kyle Anderson

Foto: PDC

Kyle Anderson heeft zaterdagavond bij de Players Championship 17 zijn eerste PDC ranking titel gewonnen. In de finale versloeg hij Kevin Painter met 6-2 en gooide hij onder andere een 148 en 108 finish. Tot vandaag was Kyle Anderson de hoogst geplaatste speler zonder ranking titel, maar deze titel hoeft hij voortaan nooit meer te dragen.

“Het kwam vandaag allemaal bij elkaar. Ik zei tegen mijzelf dat ik de kansen die ik voor mijzelf creeër eens moest pakken en vandaag pakte ik die kans.” aldus Anderson.

Op weg naar de finale rekende de Australiër af met Tony Newell (6-3), Nathan Aspinall (6-5), Ryan Meikle (6-1) en Ronny Huybrechts (6-3). In laatstgenoemde partij wist Anderson een perfecte leg te gooien, iets wat Jamie Lewis eerder op de dag ook lukte.

In de kwartfinale werd Stephen Bunting met 6-3 verslagen, waarna ook van goede vriend Michael Smith met dezelfde score werd gewonnen.

Tegenstander in de finale Kevin Painter wacht al sinds de Players Championship Finals van 2011 op een nieuwe titel. Vandaag boekte hij mooie overwinningen en leek zijn oude vorm weer een beetje terug te komen. Hij won met 6-4 van o.a. Vincent van der Voort en Jamie Lewis. Nadat Mervyn King met 6-2 werd verslagen pushte Gerwyn Price de kwartfinale tot een beslissende leg.

In de halve finale versloeg Painter de beste Nederlander van de dag, Jermaine Wattimena, met 6-3. Andere Nederlanders die ver kwamen waren Yordi Meeuwisse, die in de kwartfinale met 6-2 van Michael Smith verloor, en Christian Kist, die een ronde eerder van Meeuwisse verloor.

Filed in: Nieuws Tags: , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2018 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.