Krzysztof Ratajski wint UK Open Qualifier 6 en eindigt als derde op ranking

Foto: PDC

Sensatie op de laatste dag van de UK Open Qualifiers. De Pool Krzysztof Ratajski was niet te stoppen en won met de UK Open Qualifier 6 zijn eerste PDC-titel! The Polish Eagle versloeg in de finale Daryl Gurney met 6-4.

Opmerkelijk is wel dat Ratajski niet eens een Tour Card heeft. Eerder dit jaar viel hij net buiten de boot op de European Q-School. Het is de tweede keer in de geschiedenis dat een speler zonder Tour Card een ProTour toernooi wint na Joe Murnan in 2015.

Dat de Pool goed kan darten stond desondanks allang vast. Zonder Tour Card eindigde hij vorig jaar ook maar net buiten de top 64. Dit kwam voornamelijk door zijn prestaties op de European Tour, één van de weinige toernooien waar hij aan mee kon doen. Bij de UK Open Qualifier 2 en 4 haalde Ratajski de kwartfinale.

Voor de overwinning krijgt The Polish Eagle £10.000 en daarmee eindigt hij met £15.000 als derde op de UK Open Order of Merit.

Road to the final
Halve finale: Ratajski, Krzysztof 6 – 5 Cross, Rob
Kwartfinale: Ratajski, Krzysztof 6 – 4 Cadby, Corey
Laatste 16: Ratajski, Krzysztof 6 – 4 Wilkinson, Carl
Laatste 32: Ratajski, Krzysztof 6 – 4 Owen, Robert
Laatste 64: Ratajski, Krzysztof 6 – 5 White, Ian
Laatste 128: Ratajski, Krzysztof 6 – 4 Berndt, Rene
Laatste 256: Ratajski, Krzysztof 6 – 0 Dootson, Eddie

In de halve finale tegen Rob Cross kwam Krzysztof op een 5-1 voorsprong. In de beslissende leg gooide de Pool een 116 finish voor de overwinning.

Filed in: Nieuws Tags: ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2021 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.