Klassieker eindigt in domper voor Van Barneveld

Foto: PDC

Foto: PDC

Raymond van Barneveld moest woensdagavond het onderspit delven in wat misschien wel de laatste ‘Klassieker’ ooit zal zijn. Hij nam het op tegen zijn eeuwige rivaal Phil Taylor, die na dit jaar zal stoppen. Het is dan ook Phil Taylor zijn laatste World Matchplay, die hij al 15(!) keer wist te winnen, en die zal die graag nog een keer winnend willen afsluiten.

Van Barneveld mocht de partij beginnen, maar het was Taylor die de eerste leg won. De Engelsman plaatste nog een break om 3-0 voor te komen. De Nederlander wist nog redelijk terug te komen voor de eerste pauze met een stand van 3-2. De eerste twee legs na de pauze gingen met de darts mee voor een 4-3 tussenstand. RVB kreeg nog diverse kansen op de dubbels en dat was gelijk wat hem de partij kostte.

De vijfvoudig wereldkampioen wist geen enkel kansje meer te benutten en verloor uiteindelijk met 11-3. Deze klassieker was qua niveau wel van een goed niveau met 102,27 gemiddel voor Taylor en 98,92 voor Van Barneveld. Toch was de pit er na de eerste pauze een beetje uit, wat vooral aan het raken van dubbels te danken was. Taylor gooide de helft van zijn pijlen goed op de dubbels, maar de Nederland een finishpercentage van 21,43% liet noteren.

Phil Taylor mag het vrijdagavond in de kwartfinale tegen een andere Nederlander op gaan nemen. Michael van Gerwen won zijn tweede ronde partij net zo eenvoudig met 11-3 van Simon Whitlock.

Klik hier voor alle uitslagen en het volledige programma.

Filed in: Nieuws Tags: , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2021 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.