Hendriks, Kist en VvdV wel naar tweede ronde in Leverkusen

Foto: PDC

Foto: PDC

Alle drie Nederlanders die in actie kwamen op vrijdagavond hebben zich voor de tweede ronde van de European Darts Open geplaatst. Daar komen ze samen met Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jelle Klaasen morgen in actie.

Jerry Hendriks kwam als eerste in de avondsessie in actie. Hij nam het op tegen gastland qualifier Christian Bunse en wist met 6-4 te winnen van de Duitser. Finishend zat het wel met 54,55% wel goed, maar het scorend vermogen (84,3 gemiddeld) moet morgen wel beter. In de tweede ronde neemt Hendriks het op tegen Daryl Gurney.

Vincent van der Voort heeft zich ook bij de laatste 32 geschaard door eenvoudig met 6-2 van Cristo Reyes te winnen. 6 van de 9 kansen op de dubbel werden benut en gemiddeld gooide hij 91,96. Morgen wacht een lastige tegenstander in goede vriend Michael van Gerwen.

Laatste Nederlander die verder nog in actie kwam was Christian Kist. Hij nam het op tegen de Oostenrijker Zoran Lerchbacher en kwam ook geen moment in de problemen. Een nette 6-2 overwinning werd geboekt met 90,7 gemiddeld en 6 uit 12 op de dubbels. In de tweede ronde treft hij met Mensur Suljovic weer een Oostenrijker.

Gemiddeldes zeggen niet alles
Een goed gemiddelde leidt vaak ook tot een goed resultaat, maar dit is niet altijd het geval. Zo gooide Kyle Anderson 100,72 gemiddeld en verloor hij met 6-3 van Peter Jacques. Devon Petersen daarentegen wist met een gemiddelde van 75,3 te winnen van Richard North (6-5).

Filed in: Nieuws Tags: , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.