Gurney en Whitlock stijgen op wereldranglijst na goede World Grand Prix

Foto: PDC

Foto: PDC

Daryl Gurney won zaterdagavond de World Grand Prix 2017 en dat heeft hem naar een 6e plaats op de Order of Merit gebracht. Voorafgaand aan het toernooi stond hij nog op de 12e plaats, maar de cheque van £100,000 maakte van hem de grootste stijger. Twee jaar geleden verloor Gurney al in de eerste ronde, waardoor hij maar £5,000 te verdedigen had.

Simon Whitlock moest £8,500 verdedigen en kreeg voor zijn finaleplaats een cheque t.w.v. £45,000. Dit bracht hem van de 16e naar de 12e plaats. Voor beide spelers betekent het halen van de finale ook een startbewijs voor de Grand Slam of Darts, waar beide nog niks te verdedigen hebben.

Peter Wright is dichter bij Gary Anderson gekomen voor de strijd om nummer 2 van de wereld te zijn. Anderson was niet bij de World Grand Prix aanwezig vanwege de geboorte van zijn dochter. Voor het toernooi stond Wright nog £21,250 achter op zijn landgenoot. Nu is het verschil echter nog maar £250 en zal Wright komend weekend zeer waarschijnlijk goed maken op de European Tour, waar Anderson ook niet actief is.

John Henderson won voor het eerst sinds oktober 2015 weer eens een wedstrijd op TV. Hij versloeg zeer verrassend Michael van Gerwen in de eerste ronde en won daarna ook nog van Alan Norris en Raymond van Barneveld. Hij is gestegen naar de 28e plaats, waar hij vooraf de 32e plaats bezet hield.

Verliezer
Ondanks de vele verrassingen en de vele stijgers op de ranglijst is er ook nog een grote verliezer. Hoewel hij de schade redelijk wist te beperken zakte Robert Thornton van de 18e naar de 23e plaats. Hij won het toernooi in 2015 en er stond voor hem dus veel op het spel. De Schot had zich niet eens geplaatst voor het toernooi, maar door de afzegging van Phil Taylor mocht hij alsnog meedoen. Hij versloeg Kim Huybrechts en Dave Chisnall voordat Daryl Gurney in de kwartfinale te sterk bleek.

Filed in: Nieuws Tags: , , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2021 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.