Van Gerwen wint derde Premier League titel

Premier League 2017

Foto: PDC

Michael van Gerwen heeft donderdagavond voor de derde keer in zijn loopbaan de Premier League Darts gewonnen. Hij versloeg in de finale de Schot Peter Wright nipt met 11-10. Eerder op de avond versloeg hij de andere Schotse wereldtopper Gary Anderson met 10-7. Peter Wright haalde de finale door in de halve finale nipt van Phil Taylor te winnen met 10-9.

Heel de wedstrijd keek de Nederlander tegen een achterstand aan en moest hij alle zeilen bijzetten om bij Wright te blijven. De Schot kwam al snel 3-0 voor en liep vervolgens zelfs uit naar een 7-2 voorsprong. Met een stand van 7-3 werd de pauze ingegaan en die deed Van Gerwen goed. Hij won twee legs om het verschil terug te brengen naar twee. Wright hield vervolgens zijn eigen leg, waarna Van Gerwen de stand voor het eerst weer gelijk kon trekken op 8-8.

De volgende drie legs gingen met de darts mee en zorgde voor een 10-9 stand in het voordeel van de Schot. En Wright was vastberaden om die laatste leg ook te pakken. Na negen pijlen stond hij al klaar voor D16 met de Nederlander nog op 226. De eerste pijl viel aan de binnenkant en daarna werd D8 tweemaal gemist. Van Gerwen kreeg in zijn beurt geen pijl op een dubbel, maar liet wel tops staan. Weer miste Wright alle drie zijn pijlen op D8 en kon Van Gerwen via 20-D10 de stand op 10-10 zetten.

Wright was zichtbaar aangedaan en stond na zijn eerste zes pijlen nog op 400. Van Gerwen strafte het genadeloos af met een 12-darter op D4.

De Nederlander kreeg voor zijn overwinning ook een bedrag van maar liefst 250.000 pond, waar hij ook nog 25.000 pond aan toe mag voegen voor het winnen van het klassement. Wright moest het met iets minder dan de helft doen: 120.000 Pond.

Klik hier voor alle uitslagen en het prijzengeld van de Premier League Darts 2017.

Filed in: Nieuws Tags: , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2019 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.