Van Gerwen goed van start in Premier League

Foto: PDC

Foto: PDC

Michael van Gerwen begon de Premier League Darts 2018 tegen wereldkampioen Rob Cross. Na de verloren halve finale was de Nederlander uit op wraak.

Afgelopen weekend won hij The Masters: “Ik heb op het moment veel zelfvertrouwen en kan hier op verder bouwen. Het is een fenomale start van het seizoen voor mij.”

De nummer één van de wereld begon met een 114 finish en wist Cross daarna meteen te breaken. Hij verzilverde de break ook, waarna Cross vanaf 70 zijn eerste leg in de Premier League pakte. Mede dankzij nog twee 114 finishes snelde Van Gerwen naar een 6-1 voorsprong. In een iets mindere leg van de Nederlander mocht Cross er nog 6-2 van maken, voordat MVG het afmaakte op dubbel 8.

“Het maakt niet uit hoe je wint, als je maar wint, en dit zijn twee goede punten voor mij”, aldus Van Gerwen na de wedstrijd.

Ondanks dat de wereldkampioen Rob Cross zo goed als niks in te brengen had, nam Van Gerwen het nog voor hem op: “Alles was nieuw voor Rob en dit is totaal anders dan elk ander toernooi en het seizoen duurt nog lang.”

Filed in: Nieuws Tags: , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.