Dave Chisnall wint met Players Championship 18 zijn 12e PDC titel

Foto: PDC

Foto: PDC

Dave Chisnall heeft met de Players Championship 18 zijn eerste toernooi van 2017 gewonnen. Hij haalde al eerder dit jaar een finale van een Players Championship, maar verloor daarin van Adrian Lewis. Bij de Shanghai Darts Masters was Michael van Gerwen veel te sterk in de finale. Vandaag won Chisnall de finale van Richard North met 6-5.

Chisnall begon de dag met een whitewash op Darren Johnson. De rest van de dag bleek niet zo makkelijk te gaan met gelijk twee wedstrijden die tot een beslissende leg gingen. Er werd wel gewonnen van Yordi Meeuwisse en Ritchie Edhouse. Daarna wist hij Jelle Klaasen, beste Nederlander van de dag, met 6-3 te verslaan. In de kwartfinale was weer een 11e leg nodig om Brendan Dolan uit de weg te krijgen. In de halve finale was Ryan Searle de tegenstander en die partij werd met 6-2 gewonnen.

De finale vroeg weer het uiterste van Chisnall, die met een 107 finish weer gelijk kwam op 3-3. Richard North kwam vervolgens 4-3 en 5-4 voor te staan, waar Chisnall een geweldigde 144 finish gooide om die 11e leg er uit te slepen. Chisnall kreeg de eerste matchdart, miste die en gaf North de mogelijkheid om 155 uit te gooien. Dat lukte hem niet, waarna ‘Chizzy’ via D10 de titel pakte.

Voor Richard North was het zijn beste prestatie tot zover bij de PDC. Hij won begin van dit jaar pas zijn Tour Card bij Q School. Hij boekte knappe overwinningen op o.a. Ricky Evans, Joe Cullen en Stephen Bunting.

Nederlanders
Jelle Klaasen haalde dus als enige Nederlander de laatste 16. Een ronde eerder versloeg hij Vincent van der Voort met 6-1. Christian Kist en Dirk van Duijvenbode kwam ook tot de laatste 32, maar verloren respectievelijk met 6-5 van James Wade en 6-2 van Steve West.

Uitslagen Players Championship 18
Laatste 16
Richard North 6-4 Steve West
Joe Cullen 6-2 Jonny Clayton
Stephen Bunting 6-2 James Richardson
Alan Norris 6-2 James Wade
Brendan Dolan 6-0 Darren Webster
Dave Chisnall 6-3 Jelle Klaasen
William O’Connor 6-3 Chris Quantock
Ryan Searle 6-2 Daryl Gurney

Kwartfinales
Richard North 6-3 Joe Cullen
Stephen Bunting 6-1 Alan Norris
Dave Chisnall 6-5 Brendan Dolan
Ryan Searle 6-3 William O’Connor

Halve finales
Richard North 6-5 Stephen Bunting
Dave Chisnall 6-2 Ryan Searle

Finale
Dave Chisnall 6-5 Richard North

Filed in: Nieuws Tags: , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2018 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.