Daryl Gurney wint eerste major met World Grand Prix

Foto: PDC

Foto: PDC

Daryl Gurney heeft zaterdagavond zijn eerste major gewonnen in het darts. In de finale van de World Grand Prix 2017 won hij met 5-4 van Simon Whitlock.

De Noord-Ier begon de partij goed en kwam op een 2-0 voorsprong in de eerste set. Whitlock gaf de set echter nog niet op en won drie legs op rij en zo ook de set. In de tweede set kwam Gurney weer voor een was het uiteindelijk weer Whitlock die de set pakte.

In de derde set gooide Gurney een 110 en 126 finish om de stand in sets terug te brengen naar 1-2. Die goede lijn trok hij door om ook de vierde set naar zich toe te trekken.

Whitlock ging toen weer wat beter gooien en kreeg zelfs drie pijlen voor set vijf. Allen werden gemist en was het Gurney die voor het eerst op voorsprong kwam.

Toch gaf de Australiër de moed nog niet op en dat betaalde zich uit. De twee sets erna gingen beide in 3-2 naar Whitlock en kwam hij op een 4-3 voorsprong. Gurney pakte de achtste set, waardoor er voor de tweede keer in de historie van de World Grand Prix een beslissende set aan te pas moest komen.

De malaise begon meteen voor Whitlock door de vele missers op de openingsdubbels. Na de eerste drie legs had hij al 17 gemiste openingsdubbels en een 2-1 achterstand. Beide heren gooiden een 112-finish voor die tussenstand. Gurney kreeg zijn eerste matchdarts op tops, maar miste deze. Whitlock gooide 140 om 48 over te laten en druk op de finish van Gurney te zetten.

Het was op het nippertje. Gurney miste weer twee matchdarts, maar de laatste ging in de D10 en bezorgde hem de titel.

Waarschuwing
Daryl Gurney maakte na het winnen van een set een vreemde beweging richting Whitlock. Het leek alsof hij tegen hem aan wilde lopen, maar zich op het laatste moment toch bedacht. In de pauze die hierop volgde kreeg de Noord-Ier een waarschuwing van de toernooidirecteur van de PDC.

Filed in: Nieuws Tags: , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2021 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.