Barney overtuigend naar kwartfinale, Van de Pas niet opgewassen tegen Anderson

Raymond van Barneveld

Foto: PDC

Raymond van Barneveld mocht vrijdagavond het nieuwe dartsseizoen openen tegen Dave Chisnall en deed dat erg overtuigend. De Nederlander won met 10-5 en haalde daarbij een gemiddelde van bijna 100. Hij kwam al gauw 2-0 achter, maar dat zette hij zich snel van zich af. Barney won vervolgens maar liefst 7-2 legs op rij om daarna niks meer weg te geven. De resterende legs gingen met de darts mee voor een 10-5 overwinning voor de Nederlander.

Ook Benito van de Pas kwam op de eerste dag van The Masters 2017 in actie. Gary Anderson was zijn tegenstander en die opgave bleek toch te moeilijk. De Schot won eenvoudig met 10-3 en zeer goede statistieken. Hij gooide 109,74 gemiddeld, negen keer 180 en hij was 55,56% op zijn dubbels. Na een 8-2 voorsprong, waar Van de Pas met een 128 finish nog een leg pakte, beëindigde Anderson de partij met een 142 finish.

Tussen de twee Nederlanders in werd nog de partij tussen Phil Taylor en Michael Smith gespeeld. Smith lijkt weer terug op zijn oude niveau, maar Taylor deed daar weer een schepje bovenop en won met 10-6. In een interview liet hij weten dat 2017 echt zijn laatste jaar wordt. Na dit jaar overweegt hij alleen nog om de Premier League en de World Series te spelen.

Later op de avond komen Peter Wright en Ian White nog in actie. De eerste kwartfinale is wel al bekend en die gaat tussen Raymond van Barneveld en Gary Anderson.

Klik hier voor alle informatie over The Masters 2017.

Filed in: Nieuws Tags: , , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2019 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.