Barney en Van Gerwen schitteren in Oranje Ahoy

Foto: PDC

Foto: PDC

Gisteravond kwam de Premier League Darts terug naar Nederland in Ahoy Rotterdam. Binnen 14 minuten uitverkocht en het was weer een geweldig spektakel. Heel Ahoy kleurde Oranje en waren de Nederlandse darters luidkeels aan het aanmoedigen.

De eerste Nederlander van de avond was Jelle Klaasen. Hij begon tegen James Wade en kwam 2-0 achter. ‘The Cobra’ zat niet lekker in de partij en kwam nog terug tot 2-3 en 3-5, waarna Wade de vele gemiste dubbels van Klaasen afstrafte. De Engelsman won met 7-3 en een gemiddelde van ruim 94. Klaasen zat daar nog ruim onder met 86,21 en hij was ook maar 20% op de dubbels.

Raymond van Barneveld
Na een 7-3 overwinning van Peter Wright op Dave Chisnall was het moment van de avond aangebroken. 10.000 fans zongen Barney toe bij zijn opkomst en dat deed hem erg goed. Met onder andere een 12 en 13-darter kwam Barney op een 3-0 voorsprong. Anderson en Van Barneveld hielden vervolgens hun eigen leg, waarna Barney met een 156-finish de Schot voor de tweede keer wist te breken voor een 5-1 voorsprong. Anderson mocht nog een leg pakken voordat Van Barneveld het afmaakte en de partij met maar liefst 7-2 won. Hij haalde een gemiddelde van 103,71 tegenover 102,69 voor de Schot. De Nederlander gooide ook maar liefst 70% van zijn kansen op een dubbel raak.

Vervolgens zag Ahoy de Belg Kim Huybrechts met 7-3 verliezen van Adrian Lewis. Voor zowel Huybrechts als Klaasen wordt het, met nog twee wedstrijden te gaan, heel moeilijk om Judgement Night te overleven. Beide darters moeten de resterende twee partijen winnen om nog kans te maken op een vervolg in de Premier League.

Michael van Gerwen
De avond werd afgesloten met de topper Michael van Gerwen tegen Phil Taylor. Even zag het er slecht uit voor de Nederlander, die op een 3-0 achterstand kwam. Maar hij zou de nummer één van de wereld niet zijn als hij dit niet kon goedmaken. En zo gezegd, zo gedaan. Vijf legs later stond Van Gerwen ineens met 5-3 voor op de Engelsman. Beide heren hielden nog een eigen leg, waarna Van Gerwen met een break de partij met 7-4 wist te winnen. Met een gemiddelde van 100,5 gooide hij zijn 17e (!) 100+-gemiddelde op televisie op rij.

Klik hier voor alle uitslagen en meer informatie over de Premier League Darts 2017.

Filed in: Nieuws Tags: , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 4624 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.