Anderson en Van Gerwen (2x) winnen UK Open Qualifier

Afgelopen weekend stonden op 19, 20 en 21 februari de UK Open Qualifier 4, 5 en 6 op het programma in het Robin Park Tennis Centre in Wigan. Bij elk van deze qualifiers is er een totaal prijzengeld van 60.000 Engels Pond te verdelen onder de deelnemers, waarvan er 10.000 voor de winnaar is weggelegd.

Op vrijdag wist wereldkampioen Gary Anderson bij zijn eerste ProTour Event, na eerdere toernooien gemist te hebben wegens ziekte, gelijk de UK Open Qualifier 4 op zijn naam te schrijven. Hij versloeg in de finale James Wade met 6-1 en gooide daarbij een gemiddelde van ruim 106. Anderson begon met overwinningen op Darren Webster en Mike de Decker en won vervolgens een zware partij tegen Andrew Gilding. Vervolgens was hij ook te sterk voor Mark Webster en Simon Whitlock, waarna hij Benito van de Pas, die Van Gerwen in de kwartfinale versloeg, met 6-4 aan de kant zette om vervolgens ten koste van Wade de toernooizege te pakken.

Richard Corner wist in zijn derde ronde partij een 9-darter te gooien tegen Steve Hine (6-0) op de UK Open Qualifier 6.

Op zaterdag wist Michael van Gerwen net als vorig weekend een toernooizege te pakken, ditmaal de UK Open Qualifier 5. Deze overwinning kwam tot stand door in een geweldige partij en een gemiddelde van ruim 109 met 6-2 van Gerwyn Price te winnen. Van Gerwen begon de dag eenvoudig met zeges op Alan Norris en Joey ten Berge. Daarna kwam iets meer weerstand in de vorm van Daryl Gurney, om vervolgens weer simpel te winnen van Andy Hamilton en Terry Jenkins. In de halve finale stond een lastige partij tegen Phil Taylor te wachten, maar ook deze werd zonder al te veel moeite met 6-3 gewonnen.

Op zondag was het Michael van Gerwen die nu ook de UK Open Qualifier 6 binnensleepte, door in de finale Steve Beaton met 6-2 te verslaan. Weer begon de dag rustig voor Van Gerwen en versloeg hij Michael Dawson, Nick Fullwell en Kevin Dowling. Vervolgens werd ook Lee Evans verslagen, waarna weer Phil Taylor op het programma stond. Deze keer had Van Gerwen aan een 6-2 overwinning genoeg om in de halve finale Ian White vervolgens met 6-1 opzij te zetten.

Richard Corner wist in zijn derde ronde partij een 9-darter te gooien tegen Steve Hine (6-0) op de UK Open Qualifier 6.

Filed in: Nieuws Tags: , ,

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Dartsvolgen.nl. All rights reserved.